MQC - TU Maritime Qualification centre

(+359) 52 383 264, (+359) 899 912 516; (+359) 878335312  mqc@tu-varna.bg
Bulgaria, Varna, 9000, 1 Studentska str.
19 бъдещи корабоводители в красиви бели униформи празнуваха в ТУ

19 бъдещи корабоводители в красиви бели униформи празнуваха в ТУ

Енгин Таш, Гюркан Шенюва, Емре Арслантюрк, Угурджан Ерен, Йомер Фарук Орал, Рабиа Доган, Батуралп Хаджъалиоглу, Танер  Кайтан, Атъф Бекташ, Емре Аккуш, Иляс Акташ, Джем Тюрксевер, Онуралп Текгюл, Чагатай Мерт Юнлю, Семих Булут, Анъл Тузджу, Батухан Гюмюшкаптан, Гьокхан Кескин и Мелих Кал бяха „звездите” от 28 юли в Технически университет – Варна. Това са нашите випускници от специалност „Корабоводене”, ОКС „Магистър”, англоезиково обучение. Облечени в специално ушита за тях красива бяла капитанска униформа те застанаха в Конферентната зала за тържествената церемония, организирана по случай успешното им завършване и подредени, съобразно средния успех от тяхното следване. Да не пропуснем да отбележим, че сред випускниците е и единствената „лейди капитан” г-ца Рабиа Доган.

Всички получиха сертификат и рекламна тениска на университета. Енгин Таш и Гюркан Шенюва са отличниците на випуска. Те получиха златна значка – лого на Технически университет – Варна. Останалите техни колеги получиха бронзови значки.

Доц. д-р инж. Чавдар Орманов, ръководител на катедра „Корабоводене, управление на транспорта и опазване чистотата на водните пътища”, облечен в парадна униформа на офицер от военно-морските сили, докладва на доц. д-р  инж. Велко Нумов – зам. ректор „Международно сътрудничество” и ръководител на отдел „Чуждестранни студенти, докторанти и специализанти”, че випускниците са строени и готови за започване на тържеството.

В своето слово доц. Нумов каза: “От името на ректора проф. Овид Фархи и Академичното ръководство на Технически университет – Варна ви поздравявам за успешното приключване на вашето англоезиково обучение в специалност „Корабоводене”. Убеден съм, че при вашите бъдещи пътувания в световния океан ще си спомняте за хубавите студентски години от вашето следване. Всички в залата считаме, че ще преодолеете всички препятствия, които динамично ще стоят пред вас. Ще завърша с пожеланието Seven feet under the keel and favourable wind!”

От името на випускниците Енгин Таш благодари на преподавателите и обеща, че те отново ще дойдат в Технически университет – Варна за да изкарат курсовете за придобиване на необходимите допълнителни сертификати към Морския квалифи-кационен център за длъжността „Капитан”.MENU

Home
About us
Contacts
INFORMATION

Courses
Services
Certificates
News


Trainers
Video
Gallery
CONTACTS

Bulgaria, Varna 9000,
1 Studentska str.
GSM: (+359) 899 912 516;
mqc@tu-varna.bg
VIRTUAL TOUR2022, All rights reserved. Terms / Privacy Policy