MQC - TU Maritime Qualification centre

(+359) 52 383 264, (+359) 899 912 516; (+359) 878335312  mqc@tu-varna.bg
Bulgaria, Varna, 9000, 1 Studentska str.
Как приключват учебната година Морските Специалности на Технически университет Варна (ТУ-Варна), България

Как приключват учебната година Морските Специалности на Технически университет Варна (ТУ-Варна), България.

Въпреки наложената ненормална обстановка на обучение и квалификация в резултат на КОВИД-19, Морските специалности и Морският Квалификационен Център (МКЦ) могат да се похвалят със забележителни успехи при въвеждане на дигитални услуги за своите студенти и за морските лица записани на курсове от страната и чужбина.

Важно е, че за първи път в България бе симулирано в МКЦ а след това и успешно проведени след одобрение на националния регулатор - Изпълнителна Агенция Морска Администрация дистанционно обучение по ECDIS в пълния му обем - теория и практика, както и провеждане в пълен обем и курсове по GMDSS - теория и практика.

Дистанционни курсове бяха проведени със студенти от Турция, Гърция и курсисти от Нидерландия. Симулаторите са подготвени да се провеждат и други курсове, като Radar/ARPA и др.

Спецификата на курсовете,изискващи практика с използване на симулатори се оказаха сериозн предизвикателство с което отлично подготвените експерти на Морския Квалификационен Център се справиха успешно. Основното предизвикателство бе е преноса на звук през Интернет, който трябва да бъде прихванат и обработен на локално ниво в GMDSS симулаторите и в същото време коректно да се предаде и в специално подготвения компютър за дистанционно наблюдение, предоставен на ИА"МА".

ТУ Варна изказва благодарност към ИА"МА" за доброто партньорство със специалистите от Администрацията в тази сложна обстановка, които оказват пълна подкрепа в подготовката на морските специалисти в тази специфична среда на обучение.

Техническият Университет остава на разположение на всички желаещи да се запишат дистанционно в тези курсове както в страната така и от чужбина.

 

 

 

 MENU

Home
About us
Contacts
INFORMATION

Courses
Services
Certificates
News


Trainers
Video
Gallery
CONTACTS

Bulgaria, Varna 9000,
1 Studentska str.
GSM: (+359) 899 912 516;
mqc@tu-varna.bg
VIRTUAL TOUR2022, All rights reserved. Terms / Privacy Policy