MQC - TU Maritime Qualification centre

(+359) 52 383 264, (+359) 899 912 516; (+359) 878335312  mqc@tu-varna.bg
Bulgaria, Varna, 9000, 1 Studentska str.
Параходство БМФ и ТУ-Варна ще си партнират в морските технологии и обучението

Технически университет - Варна подписа рамково споразумение с Параходство Български морски флот за взаимопомощ в сферите на морските технологии и обучението, като част от плана за развитие на морските специалности и технологии в университета. Важен аспект на споразумението е обучението на капитани на влекачи с азимутни движители, съобщават от университета пред Maritime.bg.

Обучението на тези капитани изисква специализирани 360 градусови симулатори и опитни инструктори със значителен международен стаж на такива влекачи. Съгласно споразумението кадрите на БМФ ще имат реципрочно преференциален достъп до модерните симулатори, като по този начин Параходство БМФ повишава още повече надеждността на своите екипажи и услуги.

„Технически университет - Варна се оформи като лидер и единствен предлагащ към момента обучение на симулатори за такива специалисти, които са високо ценени на световния пазар и след завършване на този курс получават международен сертификат и шанс за високоплатена работа на буксири в световните пристанища. Рамковото споразумение с БМФ разширява възможностите на този курс, като освен теоретичната и симулаторна подготовка, обучаемите получават и възможност за практическо обучение на реалните най-нови и модерни азимутални влекачи на БМФ в пристанище Варна“, коментират от учебното заведение.

ТУ - Варна проведе успешно вече няколко комбинирани курса с използване на симулатори и успоредно провеждане на практика на азимуталните влекачи, като се отчете, че обучаемите получават пълна завършеност на своето обучение.

Ръководството на Технически университет - Варна затвърждава практиката да разкрива за кадрите и морския бранш нови възможности, повишаващи конкурентноспособността. Със затягането на епидемичните мерки, ТУ-Варна продължава още по-активно да извършва онлайн обучение и на курсовете ECDIS, GMDSS и др. за своите студенти и курсисти. Ръководството работи активно по различни направления, които още повече ще повишат атрактивността на морските специалности в Технически университет - Варна.

           

 MENU

Home
About us
Contacts
INFORMATION

Courses
Services
Certificates
News


Trainers
Video
Gallery
CONTACTS

Bulgaria, Varna 9000,
1 Studentska str.
GSM: (+359) 899 912 516;
mqc@tu-varna.bg
VIRTUAL TOUR2022, All rights reserved. Terms / Privacy Policy